3.12.07

Khas Buat Ciq Na...3hb

Entry ni aku tuju khas utk ciq na...pg td dlm kui 4 lbh ust ade sms aku yg bgtau ciq na dh kat bilik bsalin...aku terus tak leh lena ms tu..dok bdoa je spy dia mudah/selamat bsalin...pastu dlm kul 6.40 mcm tu la dpt lg 1 sms yg mgatakan ciq na dh slmt bsalin kui 5 pg td..syukur Alhamdulillah..dpt baby girl lg..mmm...rs2nya lps ni ICK dgn HAZIQ dh tak bmasam muka lg kot..sbb dah ade 2 awex...plg aku tkejut sbb mudahnya dia bsalin...mmm..thn dpn mengandung kali dgn aku ye...

Nak di jadikan ceriter...3hb mmg ONG la bg ciq na ni sbb 3/6 besday faqihah dan hari ni genap umo faqihah 1thn 6bln.., 3/10 besday ciq na hr ni jgk genap 25thn 2bln, dan 3/12 besday baby baru..wah..tarikh keramat gitu...bnd ni mmg pd aku kebetulan...si kecik ni spttnya keluar 28/11 tp dia ttp nak tgu 3hb jgk sbb nak bg sm dgn ibu dan kakak dia...

Ape2 pun aku sgt kagum dgn kawan aku sorg ni sbb dia tabah, kuat smgat..chaiyok..chaiyok...mn tak nye...suami dia masih tinggal bjauhan dgn dia w.pun anak dah masuk 2..tak tau la bl ble pindah dan dok skali...jd, slm ni pd pandangan kasar aku, mmg dia la yg byk dgn anak...naik turun tangga w.pun perut makin hr makin mbesar, tp kuat lg dukung faqihah..aku rs, klu aku..mmm mmg tak larat..anak lak sll mguji kekuatan ibu dia dgn kerap tak sihat...tp aku tgk ciq na ni tabah je...kadang2 aku tgk mata dia bengkak je pg2 mgkn ada la yg menyinggung perasaan dia..tp aku dpt rs sbb aku jgk seorg wanita yg bgelar isteri dan ibu..isteri mn yg nak tinggai bjauhan dgn suami...

p/s utk ustaz: cpt2 skit update blog sbb tak sabar nak tgk gmbr baby baru...

1 comment:

qassam said...

Terharunya bila aku baca luahan perasaan ciq tan,sayang jugak ye kau kat aku..hehehe...:P untungnyer dapat kawan mcm ni,masin mulut mu,kata baby ni nak lahir sama dgn tarikh Kak long dier,(kebetulan jer.) jangan perasan lak yer.. nyeh..nyeh..whatever, tima kasih lah sebab amik berat pasai aku. u are my bes pren