24.7.08

kisah aku di sabah


kulit kerang yg tertulis perkataan ini..

pemandangan DRAGON INN dr dlm..


ikan aper pun tak tau la ni..kat DRAGON INN gak



ni la view aku hari2 dr dlm htl...tgk je rmh2 kg yg nun jauh kat sana tu..teringat lak aku kat rmh ..hehehe..ms ni kira ati kata nak balik je..bot2 tu tak keluar p tgkp ikan pun..dorg relax jer aku tgk..

kedai cenderahati kat DRAGON INN


uish..lm betui aku tak dpt nak hapdet kan aku pny blog..z ma..ari ni baru masuk opis..9hari aku kat sabah..byk kisah..hehehe..semalam br aku smpai cni..letih jgk la bdn ni...sepanjang aku dok sana, mmg dugaan jgk la..anak aku demam time aku tak der..sape yg tak ssh ati??ms aku tinggai tu ick ok lg, tp bila aku kat sana panas dia makin menjadi2..hny mak dgn abah ick je yg ada kat rmh..mak menakan aku, tak mai lg rmh aku..dorg lwt sket dtg sbb ader hal..mmg gelabah jgk la...


seingat aku..last ick sakit ms hjg thn lps..ms dia masuk ward sbb muntah2 n cirit birit..selang 7bln baru nak sakit plk..aku tau sbb aper dia sakit..dah 2x aku try benda ni..ick klu aku tinggai kat nursery, pastu aku ambik dia..tak tinggai dia..mst dia akan jatuh sakit..tak kira la selsema k, batuk k, dulu ms 1st time ok lg..tak demam..tp kali ni demam..rs nyesal pun ader..tp nak bt mcm mn..mmg dah di takdirkan mcm tu..aku klu bab anak sakit..paling aku ssh ati..biar aku sakit sorg tak per..jgn c kecik tu sakit..mcm mn la lps ni aku nak antar ick k nursery lg???mcm dah serik aku nak hntar dia kat sana..


tp smlm aku tgk dah ok..dah sihat..cergas..penangan dr demam tu..dia bertambah garang sekarang..semua org kat dlm rumah asik kn pukul dgn dia..sakit jgk klu sape yg tak tahan..klu sesuatu yg dia mtk kita tak ikutkan..mst dia memberontak..penat jgk kan klu mcm ni..aku lak mmg suka sekat angin dia..mmg tak ble ngam la aku dgn dia...


ok, berbalik citer aku kat sabah..hehehe..br nak buka topik..td melalut sket..aku kat sana sempat smpai kat 5 daerah..catat sejarah beb..bknnya dekat klu nak p sendiri..tpt yg aku terjah..kk,tawau,semporna,lahad datu n kunak..ms kat kk ok lg..tp bila mai kat area tawau mula la rs mcm nak balik rmh..aku n kwn2 mmg menginap kat semporna sbb projek yg kitaorg nak audit tu mmg kat semporna..daerah lain2 tu cm pegi nak ambik data sket2 jer..kat semporna mmg best..air laut dia usah di kata la..jernih giler..aku tkt tgk laut tu klu time air pasang..npk mcm nak melimpah..tp mmg best..tgk kehidupan dorg kat sana..ke hulu ke hilir naik bot jer..pg2 tu laut mmg sibuk..mcm j.raya klu kat cni..


tp ms nak pegi melawat projek kat tgh laut aku tak dpt ikut coz aku kan pegnen..tkt jgk klu ombak kuat..member2 aku la sambil tgk projek smbil mkn angin..dorg pegi pulau sipadan n pulau mabul..dgr dorg citer mcm best jer bunyi..tp..ape kan daya aku...


sepanjang kat sana asik mkn seafood jer..aku yg tgh menggila mkn sotong asik nak mkn sotong je..udang mmg aku tak teringin nak mkn..tak jamu kat aku pun aku tak kecik ati...balik mai cni jenuh menggaru aku..mmg dah byk luka2 bekas garu kat bdn aku skrg ni..

1 comment:

cikna comel said...

uihhhhh bestnyeeeee dgr ko citer nih..rugi plak..hehehehe