1.6.08

kisah dari penang

jumaat yg lepas, aku n kwn selesai sudah menjalankan tugas yg selama ni jemu utk kami habiskan..tp dek kerana tanggungjawab, terpaksa la jgk laksanakan..apa sebenarnya yg nak aku ceritakan kat cni bkn pasal keje aku..tp pasal sape yg aku jumpa dan aku lalui..cheewah..mcm best je..best la bg aku..tp tak tau la klu org lain rs mcm mn kan..

flight kami penang-klia spttnya pada jam 11.15pg..jd, kami ni dr hotel punya takut jem atas jambatan terpaksa la gerak awai..panggil teksi jam 8.15...mmg awai la smpai epot..dlm jam 8.45 mcm tu smpai epot..mai time nak check-in tgk2 flight delay smpai jam 12.25..bygkan..lama betui la kami nak menunggu..

penantian satu penyeksaan..perut lapar..mengantuk, semuanya ada..pastu dlm kui 11.15 mcm tu npk la kapal dari klia mendarat kat penang..kwn2 aku smua pegi mkn..aku sorg je yg dok tercegat atas kerusi dkt pintu nak masuk...skali dok bkhayal sorg2 smbil perhatikan org dr kapal tu keluar..dlm ati ni nak jgk klu blr jumpa org yg terkenal..klu ble artis la..hehehe..tgh dok tgk tu npk la aku DR SMS..ANGKASAWAN NEGARA...wah..bestnya..kebetulan lak kwn aku ms tu elok2 smpai je..terus la kitaorg kejar DR SMS tu..lawak kan..dah dkt DR SMS nak keluar br la kitaorg dpt bgambar dgn dia..kagum..kagum...orgnya tinggi..rs mcm aku ni beza jauh sgt dgn dia w.pun aku tinggi..hehehe..ye la..dia sapa..aku sapa...

dlm keadaan masih teruja ni..nama kak zura lak kn calling..risau pun ada..tgk2 group kitaorg di beri peluang utk dok tpt business class..best wa cakap sama lu..nak harap duit sendiri payah la kan klu nak dok tpt business class ni..ni la untung yg aku n kwn2 dpt akibat terlalu lm lepak kat epot penang..haha...
pemandangan dari atas
pucat lesi je muka aku..

pssst...kira semua ni..HARI INI DALAM SEJARAH...

4 comments:

jorazu.ziq said...

wah. blog ciq tan dh smkin cntik..... cayalah..... nt bg2lh ilmu tu kt sini sikit

ibu ick said...

hihi..mn ada..sama mcm dulu je la..

ciqna comel said...

wah..wah..wah...bergambar ngan org popular lg...smua brgambar k? nape mu leh dok business class lak...jeles aku tau

ibu ick said...

hahaha..tu la ruginya mu tak naik flight kali ni..hensem giler2 DR.SMS ni..tp dlm gmbr tak hansem...sila jeles 10x ganda okey...kecuali datin je..teruja beb..bab business class ni sbb flight delay..kami kan smpai epot penang awal..jd dpt la keistimewaannya..best ciq na..catat sejarah..di layan mcm org besar..tp penampilan aku dgn k.zura la yg paling tak sesuai dok business class..haha...tgk kasut aku dah la...